Privacy verklaring

De “VRA Holland” hecht veel waarde aan de bescherming van uw persoonsgegevens. In deze Privacyverklaring willen we heldere en transparante informatie geven over hoe wij omgaan met persoonsgegevens.

 

Wij doen er alles aan om uw privacy te waarborgen en gaan daarom zorgvuldig om met persoonsgegevens.

 

De “VRA Holland” houdt zich in alle gevallen aan de toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming.  Dit brengt met zich mee dat wij in ieder geval:

 

- uw persoonsgegevens verwerken in overeenstemming met het doel waarvoor deze zijn verstrekt.
  Deze doelen en typen persoonsgegevens zijn beschreven in deze Privacyverklaring;
- verwerking van uw persoonsgegevens beperken tot enkel die gegevens welke minimaal nodig zijn
  voor de doeleinden waarvoor ze worden verwerkt;
- vragen om uw uitdrukkelijke toestemming als wij deze nodig hebben voor de verwerking van uw
  persoonsgegevens;
- passende technische en organisatorische maatregelen hebben genomen zodat de beveiliging van
  uw persoonsgegevens gewaarborgd is;
- geen persoonsgegevens doorgeven aan andere partijen, tenzij dit nodig is voor uitvoering van de
  doeleinden waarvoor ze zijn verstrekt;
- op de hoogte zijn van uw rechten omtrent uw persoonsgegevens, u hierop willen wijzen, en deze
  respecteren.

Als “VRA Holland” zijn wij verantwoordelijk voor de verwerking van uw persoonsgegevens. Indien u na het doornemen van onze Privacyverklaring, of in algemenere zin, vragen heeft hierover heeft, of hierover contact met ons wenst op te nemen, kan dit via de contactgegevens onder aan dit document.

 

Verwerking van persoonsgegevens van leden

Persoonsgegevens van leden worden door de “VRA Holland” verwerkt ten behoeve van de volgende doelstelling(en):
- Uitvoering geven aan het lidmaatschap, en de daarbij behorende administratieve doeleinden.

Grondslag voor deze persoonsgegevens is:
- De door de aanmelder bij registratie van het (gast)lidmaatschap, op de registratiepagina van de
  website, zelf ingevulde gegevens.
  Aanmelder is na registratie eerst voor de periode van maximaal één maand gastlid en kan
  vervolgens  middels het voldoen van de contributie het gastlidmaatschap omzetten naar een
  volledig lidmaatschap.
  Op beide soorten lidmaatschap is deze Privacyverklaring van toepassing.


 

Voor de bovenstaande doelstelling(en) vraagt de “VRA Holland” de volgende persoonsgegevens van u:
- Voornaam;
- Tussenvoegsel;
- Achternaam;
- Telefoonnummer;
- E-mailadres;
- Geboortedatum;
- Geslacht;
- Straatnaam en huisnummer;
- Postcode, Woonplaats en Land.

Tevens worden, aangezien de “VRA Holland” een club is voor eigenaren van een bepaald merk en type motoren, de volgende gegevens aan u gevraagd inzake de motor waar u als (gast)lid eigenaar van bent, en waarvan u als eigenaar op de ten naam stelling van het kenteken van de betreffende motor staat vermeld:
- Kenteken;
- Type;
- Chassisnummer;
- Bouwjaar;

Bovengenoemde gegevens worden door de “VRA Holland” opgeslagen ten behoeve van bovengenoemde verwerking(en):

-          voor accounts en accountbeheer inzake de website, gedurende de periode dat men een (gast)lidmaatschap heeft en daarna maximaal 1 jaar na het jaar waarvoor nog contributie is betaald.
Of maximaal tot einde van het jaar waarin het gastlidmaatschap is aangegaan, als dit
gastlidmaatschap niet door de aanmelder is omgezet naar een volledig lidmaatschap.
Het account wordt na einde gastlidmaatschap, opzegging of het niet (meer) betalen van de contributie wel direct geblokkeerd, waardoor het deel van de gegevens, dat op het besloten deel van de website staat vermeld, niet meer zichtbaar zijn voor de andere leden.

-          voor de ledenadministratie, gedurende de periode dat men een (gast)lidmaatschap heeft en daarna maximaal 3 jaar na het jaar waarvoor nog contributie is betaald of waarin het gastlidmaatschap is aangegaan, als dit gastlidmaatschap niet door de aanmelder is omgezet naar een volledig lidmaatschap.
Na deze 3 jaar worden alle gegevens, behalve naam, gebruikersnaam (nickname) en  lidmaatschapsnummer, definitief verwijderd.

Verstrekking aan derden

De gegevens die u aan ons opgeeft worden deels gepubliceerd op het besloten, alleen voor leden met gebruikersnaam en wachtwoord toegankelijke, deel van onze website. Deze gegevens zijn daardoor niet voor anderen dan de medeleden toegankelijk en zichtbaar.

De gegevens die u aan ons opgeeft kunnen wij aan derde partijen verstrekken indien dit noodzakelijk is voor uitvoering van de hieronder beschreven doeleinden:
- Voor de “VRA Holland” is er op dit moment geen reden en/of aanleiding om gegevens aan derden
  te verstrekken.

Indien dit op een later tijdstip wel aan de orde zou zijn, dan geldt het volgende:

Wij geven nooit persoonsgegevens door aan andere partijen waarmee we geen verwerkersovereenkomst hebben afgesloten. Met deze partijen (verwerkers) maken wij hierin uiteraard de nodige afspraken om de beveiliging van uw persoonsgegevens te waarborgen. Verder zullen wij de door uw verstrekte gegevens niet aan andere partijen verstrekken, tenzij dit wettelijk verplicht en toegestaan is. Een voorbeeld hiervan is dat de politie in het kader van een onderzoek (persoons)gegevens bij ons opvraagt. In een dergelijk geval dienen wij medewerking te verlenen en zijn dan ook verplicht deze gegevens af te geven. Tevens kunnen wij persoonsgegevens delen met derden indien u ons hier schriftelijk toestemming voor geeft.

Binnen de EU

Wij verstrekken geen persoonsgegevens aan partijen welke gevestigd zijn buiten de EU.

Minderjarigen

Wij verwerken enkel en alleen persoonsgegevens van minderjarigen (personen jonger dan 16 jaar) indien daarvoor schriftelijke toestemming is gegeven door de ouder, verzorger of wettelijke vertegenwoordiger.

Bewaartermijn

De “VRA Holland” bewaart persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor het doel waarvoor deze zijn verstrekt dan wel op grond van de wet is vereist, en zoals aangegeven in deze Privacyverklaring.

Beveiliging

Wij hebben passende technische en organisatorische maatregelen genomen om persoonsgegevens van u te beschermen tegen onrechtmatige verwerking, zo hebben we bijvoorbeeld de volgende maatregelen genomen;

-      Alle personen die namens de “VRA Holland” van uw gegevens kennis kunnen nemen, zijn gehouden aan geheimhouding daarvan.

-      We hanteren een gebruikersnaam en wachtwoordbeleid op al onze registraties;

-      We pseudonimiseren en zorgen voor de encryptie van persoonsgegevens als daar aanleiding toe is;

-      Wij maken alleen back-ups van de persoonsgegevens om deze te kunnen herstellen bij fysieke of technische incidenten;

Rechten omtrent uw gegevens

U heeft recht op inzage, rectificatie of verwijdering van de persoonsgegeven welke wij van u ontvangen hebben. Tevens kunt u bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens (of een deel hiervan) door ons of door één van onze verwerkers. Ook heeft u het recht om de door u verstrekte gegevens door ons te laten overdragen aan uzelf of in opdracht van u direct aan een andere partij. Wij kunnen u vragen om u te legitimeren voordat wij gehoor kunnen geven aan voornoemde verzoeken.

Mogen wij uw persoonsgegevens verwerken op basis van een door u gegeven toestemming hiertoe, dan heeft u altijd het recht deze toestemming in te trekken.

Klachten

Mocht u een klacht hebben over de verwerking van uw persoonsgegevens dan vragen wij u hierover direct contact met ons op te nemen. Komen wij er samen met u niet uit dan vinden wij dit natuurlijk erg vervelend. U heeft altijd het recht een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens, dit is de toezichthoudende autoriteit op het gebied van privacybescherming.

Vragen

Als u naar aanleiding van onze Privacyverklaring nog vragen of opmerkingen heeft, neem dan contact met ons op!

Contactgegevens

“VRA Holland”,

Secretariaat: email naar secretary@vulcanriders.nl

Ledenadministratie: email naar backoffice@vulcanriders.nl