Colin's Flashback West-Friesland

Mijn motorjack en het leren vest daar weer overheen, voelen lekker stevig aan om mijn romp. Veilig. Voor mij en achter mij hoor ik het geronk van de Vulcans van mijn motorkameraden. Ook Vulcanriders. Dat is het fijne van een merkenclub. Elke motor heeft een eigen karakter maar is toch herkenbaar aan het typische Vulcangeluid. We kennen de eigenschappen van onze robuuste machines. De meeste bikes zijn gecustomized en niemand kijkt op van een paar stevige uitlaatknallen.

Lees meer...

Fata morgana's

Zogauw als we Duitsland inrijden zien we een Mariakapelletje. 'Wees gegroet, Maria,' mompel ik en denk aan Herman Finkers. En nog geen twee minuten later, kiek doar hej Maria weer. Ja ja, Maria doet goede zaken bij de Oosterburen. Nadat we de kleine dorpjes achter ons hebben gelaten, beweegt de kleine motorkaravaan zich tussen het wuivende graan, nog niet in schoven, daarvoor is het te vroeg in de zomer. Het mais staat al hoog in de eindeloze, groene, velden maar is nog laag genoeg om eroverheen te kijken als we door het landschap meanderen. Ik houd van het opschietende mais en weet altijd precies wanneer het geoogst wordt in oktober.

Lees meer...

Vredevorsten

Zoals een rode loper uitnodigend is uitgerold voor de ingang van een schitterend theater, zo voelt het fluwelen antraciet van de uitgestrekte bitumen voor een motorrijder. Onbevangen berijden we de aanlokkelijke wegen van het weidse wereeldtoneel waar onze gedachten verwaaien tot ook wij verdwijnen in de tijd. Maar nu nog niet. Wij zijn er nog.

Lees meer...

Denemarken 2012

Op vrijdagochtend om 5 uur ging het wekkertje, om 6 uur samen met Animal afgesproken met Rever bij de benzinepomp aan de A7 tussen Hoorn en Den Oever.
De voorgaande dagen had het veel geregend, dus de waterdichte kleding toch maar aangetrokken, de 800 tot leven gebracht en richting Animal. Die is het gewend om vroeg op te staan, dus nog tied veur een bakske, en daarna op weg.
De weergoden waren ons gunstig gezind, het zonnetje brak door, gvd de regenkleding dus voor niks aangetrokken. ’s Ochtends vroeg, nog niet al te warm dus, oké toch niet voor niets aangetrokken. 

Lees meer...